nedjelja, 23. ožujka 2014.

CELULIT, a šta sad ?




Celulit nije samo estetski, već i medicinski problem koji zahvaća sve veći broj ljudi; prvenstveno žena ali i muškaraca! Zbog utjecaja nasljeđa i spolnih hormona žene smo mu sklonije, bile mlađe ili nešto starije, mršave ili malo punije- celulit nas zahvaća bez milosti!

Uslijed pritiska povećanih masnih stanica na okolne strukture, prvenstveno na krvne i limfne žile, znatno je otežana cirkulacija na zahvaćenom području. Rezultat toga je nakupljanje štetnih i otpadnih  tvari te toksina, dok je dotok hranjivih tvari i kisika vrlo slab. To uzrokuje „propadanje“ kolagenih vlakana kože, koje pogoršavaju njezin izgled  tj. pojavljuju se udubine i izbočine, koje koži daju izgled „narančine kore“. 

Postoje četiri stadija celulita: od jedva vidljivog do izrazitog, kod kojeg koža u potpunosti gubi napetost, postaje hladna i bolna na dodir ( osobito u 4. stadiju ).

Celulit se ne može ukloniti dijetama i izgladnjivanjem! Za njegovo uklanjanje potrebna je kombinacija medicinsko- estetskih tretmana, praćena pravilnom prehranom i odgovarajućom fizičkom aktivnošću, koju može zamijeniti pasivna gimnastika.

Ciljanim i provjerenim tretmanima kao što su : enzimska kavitacija , mezoterapija, pasivna gimnastika, radiofrekvencija, radijalna endermoterapija, te uporaba prirodnih sastojaka (eteričnih ulja i slično) može se utjecati upravo na uzroke celulita! 

Kombinaciju tretmana potrebno je prilagoditi svakom ponaosob! Neizostavne su i upute o prehrani i detoksikaciji organizma!

Rezultat toga je značajno smanjenje celulita  ( ali i masnih stanica ! ), ružičasta, sjajna i napeta koža, te organizam očišćen od toksina!

Pokušajte i uvjerite se, da se i protiv celulita može, pod vodstvom iskusnih terapeuta !

 Za sve upite i info. kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@dermatologija.hr

Nema komentara:

Objavi komentar