ponedjeljak, 20. siječnja 2014.

IPL TEHNOLOGIJA U SLUŽBI ZDRAVLJA I LJEPOTE







IPL tehnologija oduševila je svjetsko tržište. Brojne dermatološke ordinacije diljem svijeta zadovoljne su rezultatima i uspjesima, u tretiranju različitih kozmetskih  i zdravstvenih problema, sa IPL sistemima.

Od sredine 60-tih laserski snop našao je široku primjenu u medicini. Od tada do danas proizveden je veliki broj lasera koji se koriste u različite svrhe.

U posljednje se vrijeme, naročito  u tretmanima kože, laserski snop sve više zamjenjuje  sa fotonskim snopom kojeg emitiraju  IPL sistemi. Brzina rada IPL- a u otklanjanju dlaka, pigmentacija i kapilara puno je veća od lasera .Jednako tako IPL sistemi su neagresivni i bezbolni, tako da je njihova primjena moguća i «u vrijeme pauze za ručak», jer   koži nije potreban oporavak, pa se pacijent može vratiti svojim dnevnim aktivnostima.

Kod IPL sistema ( hrvatski prijevod je Intenzivni Svjetlosni Puls) koristimo široki spektar valnih duljina vidljivog spektra ( obično od 500-1200 nm ) što omogućuje i njihovu široku primjenu u tretmanima kože.
Nadalje, kod lasera dolazi do većeg gubitka energije i slabijeg prodiranja u tkivo, zbog pojačanog odbijanja zraka na površini kože i u sudarima sa drugim tkivima.
Ogromna prednost IPL sistema s obzirom na lasere je i ta, da IPL –ovi imaju nedvojbeno puno veći otvor kroz koji djeluju na kožu – čak od 12 kvadratnih centimetara ( dok kod lasera ta površina  iznosi npr. samo 8mm). 

Četvrtast oblik svjetlosnog pulsa ( intenzitet svjetlosti za cijelo vrijeme trajanja pulsa je jednak ) odlika je IPL sistema, koji smanjuje mogućnost opeklina kože.

Najčešće se uz pomoć IPL-a uklanjaju suvišne dlačice. Njihova velika  prednost je, da posjeduju veliki otvor kroz koji djeluje svjetlosni snop na kožu. To je razlog zbog kojeg se  brzo i bezbolno mogu obraditi velike površine kože obrasle dlačicama; kao kod npr. uklanjanja dlačica s nogu. 


Značajna je primjena IPL uređaja i kod uklanjanja hiperpigmentacija -„ružnih“, smeđih mrlja, najčešće prisutnih na licu ili vratu; uslijed djelovanja sunca, kozmetike ili trudnoće.


Spomenute uređaje upotrebljavamo i za uklanjanje nježnih kapilara lica ili vrata. Pritom se svjetlost upija u hemoglobin ( crvena boja kapilara ), te pretvara u toplinu uzrokujući postepeni nestanak kapilara.


Izvrsni i brzi rezultati postižu se i u pomlađivanju i osvježavanju kože lica, vrata i dekoltea. Riječ je o tzv. fotopomlađivanju; gdje se uz pomoć oslobođene topline potiče stvaranje novog kolagena, pa koža postaje sjajnija, napetija i ružičastija. U istom tretmanu uklanjanju se i mrlje te  kapilare, pa je učinak višestruki.


Od zdravstvenih problema, vrlo uspješno se uz pomoć tzv. plavog IPL svijetla liječe upalni oblici akni i rozaceje ( upalne promjene koje se pojavljuju na licu u odrasloj dobi ).


Tretmani sa IPL uređajima su neagresivni i bezbolni; tako da je njihova primjena moguća i „u vrijeme stanke za ručak“. Koži naime, nije potreban oporavak, pa se pacijenti mogu odmah vratiti svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima. 



Za sve informacije i rezervacije termina kontaktirajte nas putem mail -a ili 042 302 904.



Nema komentara:

Objavi komentar