utorak, 8. travnja 2014.

Njega kože u menopauzi























Tijekom menopauze koža žena izrazito se mijenja i često je uzrok nezadovoljsta!

U tom periodu koža traži osobitu pažnju, te redovitu i vrlo intenzivnu njegu.Takva će je njega učiniti ljepšom, vitalnijom te usporiti njeno prirodno, hormonsko starenje!

Stoga je vrlo često potrebno promijeniti dotadašnje navike i prilagoditi jih trenutnim potrebama kože, kako u profesionalnim tretmanima tako i kod kuće.


U novije vrijeme postoje brojni tretmani koji znatno poboljšavaju izgled zrele kože! Aktivne tvari poput retinola ( vitamin A ) ili hijaluronske kiseline, C vitamina, koenzima Q10, brojnih antioksidansa i sl., mogu se danas uz pomoć mezoterapije i sličnih metoda „transportirati“ do najaktivnijeg, srednjeg sloja kože i tako doprinjeti njenom boljem izgledu, poboljšanju elastičnosti i napetosti, pa i smanjenju mrlja i kapilara…


Mlohavost i opuštenost kože mogu se ukloniti kirurškim ali i vrhunskim nekirurškim metodama, poput radiofrekvencije -osobito koža vrata i dekoltea, gdje su kirurške tehnike ograničene ; a bez rizika koje nosi operativni zahvat. U slučaju jačeg opuštanja mišića lica i formiranja „vrećica“ na donjem dijelu, uz pomoć specijalnih uređaja koji provode gimnastiku tih mišića može se učiniti čudo!


Kod dubljih, mimičkih bora mogu se primijeniti i metode ispunjavanja bora hijaluronskom kiselinom.


Osim toga, na bore, mrlje i „sivilo“ kože se može djelovati i laserskim ili IPL tretmanima, dijamantnom mikrodermoabrazijom ili kemijskim pilinzima!


Stoga je važno, da se prepustite rukama stručnjaka, koji će  vam savjetovati odgovarajuće profesionalne tretmane kao i one za kućnu njegu! 


 Za sve upite i info. kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@dermatologija.hr





Nema komentara:

Objavi komentar