utorak, 15. travnja 2014.

MEDICINSKA PEDIKURA

















Imati zdrava stopala važno je svakom čovjeku! Na njima počiva težina cijelog našeg tijela, pa stoga bilo kakva neugodnost koja se javi na stopalima može ometati svakodnevni život.
Probleme često uzrokuju neudobne cipele, iskrivljeno hodanje, prekomjerna tjelesna težina ili naprosto suha, ljuštenju sklona koža.

Kod mlađih najveće probleme uzrokuje nezdrava, pretijesna i neudobna obuća; dok kod nešto starijih- suha koža i ortopedske deformacije koje se razvijaju kroz godine. U oba slučaja i prekomjerna težina ili neke bolesti organizma- poput šećerne bolesti, mogu prouzrokovati dodatne neugodnosti.

Najčešći problemi sa kojima se susrećemo na koži stopala su odebljanja kože koja nastaju na mjestima pritiska, poznati pod imenom „natisci“ ili stručno- kalusi. Uzrokuju neugodne,tupe bolove prilikom hodanja, pa pacijente često tjeraju na iskrivljeni hod.

Uz njih često nastaju i „ kurje oči“ ili tzv klavusi. Riječ je o tvrdim, rožnatim, pomalo dugoljastim tvorbama, čiji je središnji, tvrdi vrh u obliku trna izrazito bolan na dodir ili pritisak obuće.

Ne manje česti su i urasli nokti, osobito nokti palčeva. 

Najčešće nastaju kao posljedica nepravilnog rezanja ili oblikovanja nokta ili pak zadebljanja i deformacije nokta uslijed povrede ili neke bolesti nokta.

O suhim, ljuskavim i popucanim petama da i ne govorimo!

Svi ti problemi stvaraju izrazite neugodnosti i bol prilikom hodanja!

  • Zahvate i tretmane vezano uz medicinsku pedikuru možete obaviti u našoj ordinaciji !

 Za sve upite i info. kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@dermatologija.hr




utorak, 8. travnja 2014.

Njega kože u menopauzi























Tijekom menopauze koža žena izrazito se mijenja i često je uzrok nezadovoljsta!

U tom periodu koža traži osobitu pažnju, te redovitu i vrlo intenzivnu njegu.Takva će je njega učiniti ljepšom, vitalnijom te usporiti njeno prirodno, hormonsko starenje!

Stoga je vrlo često potrebno promijeniti dotadašnje navike i prilagoditi jih trenutnim potrebama kože, kako u profesionalnim tretmanima tako i kod kuće.


U novije vrijeme postoje brojni tretmani koji znatno poboljšavaju izgled zrele kože! Aktivne tvari poput retinola ( vitamin A ) ili hijaluronske kiseline, C vitamina, koenzima Q10, brojnih antioksidansa i sl., mogu se danas uz pomoć mezoterapije i sličnih metoda „transportirati“ do najaktivnijeg, srednjeg sloja kože i tako doprinjeti njenom boljem izgledu, poboljšanju elastičnosti i napetosti, pa i smanjenju mrlja i kapilara…


Mlohavost i opuštenost kože mogu se ukloniti kirurškim ali i vrhunskim nekirurškim metodama, poput radiofrekvencije -osobito koža vrata i dekoltea, gdje su kirurške tehnike ograničene ; a bez rizika koje nosi operativni zahvat. U slučaju jačeg opuštanja mišića lica i formiranja „vrećica“ na donjem dijelu, uz pomoć specijalnih uređaja koji provode gimnastiku tih mišića može se učiniti čudo!


Kod dubljih, mimičkih bora mogu se primijeniti i metode ispunjavanja bora hijaluronskom kiselinom.


Osim toga, na bore, mrlje i „sivilo“ kože se može djelovati i laserskim ili IPL tretmanima, dijamantnom mikrodermoabrazijom ili kemijskim pilinzima!


Stoga je važno, da se prepustite rukama stručnjaka, koji će  vam savjetovati odgovarajuće profesionalne tretmane kao i one za kućnu njegu! 


 Za sve upite i info. kontaktirajte nas na 042 302 904 ili info@dermatologija.hr