ponedjeljak, 25. studenoga 2013.

SKINCEUTICALS




STRUČNJAK U BORBI PROTIV STARENJA KOŽE  SkinCeuticals


Ova profesionalna dermatološka linija za njegu kože  stvorena je 1977.g. zahvaljujući radu dr. Sheldona Pinnella (poznati američki dermatolog koji je uspio stabilizirati čisti vitamin C visoke koncentracije i niske pH vrijednosti i pretvoriti ga u kozmetičko rješenje).SkinCeuticals pruža napredna otkrića za njegu kože protiv starenja i prednjači u antioksidativnoj tehnologiji te je pomogao usponu ove vrste proizvoda u SAD-u.

Misija SkinCeuticulsa je poboljšati zdravlje kože.Kao rezultat više desetljeća istraživanja kože,visokodjelotvorne formule su koncentrirane i sadrže čiste aktivne sastojke koji dokazano prodiru u kožu.Ova linija proizvedena je u SAD-u i koriste je i preporučuju vrhunski dermatolozi i plastični kirurzi za ispravljanje znakova starenja i sprečavanje budućih oštećenja.

SkinCuticals se koristi u kombinaciji s profesionalnim protokolima za njegu kože i kliničkim postupcima.Ovaj brand preporučuju vodeći dermatolozi i plastični kirurzi u SAD-u.Danas skoro 4 000 ovlaštenih dermatologa i medicinskih spa centara distribuira SkinCeuticals po cijelom svijetu.







S obzirom na temeljnu filozofiju SkinCeuticals- prevencija, korekcija, zaštita; izrađuju se osobni protokoli za njegu kože. 


Prevencija se temelji na sprečavanju oštećenja i ojačavanju kože serumima sa super antioksidantima, koji se u ovim proizvodima nalaze u visokoj koncentraciji. Korekcija će se vršiti uz pomoć posebnih proizvoda, koji će ispuniti sve potrebe vaše kože. Svakako je potrebna i zaštita od dnevnih UV zraka pomoću proizvoda za zaštitu od sunca.



Svi tretmani kože praćeni su posebnim masažama prilagođenim potrebama vaše kože kao i masažama sa potpisom SkinCeuticals, koje se sastoje od profesionalnih liječničkih tehnika i tehnika za opuštanje lica.



Udobno se smjestite i prepustite našim SkinCeutical stručnjacima.




Tretman  za otkrivanje

 „Blic“ tretman za brzo osvježenje svih tipova kože; osobito pogodan za osobe koje su u vječnoj borbi s vremenom.



Tretman izbjeljivanja za neujednačenu boju kože

Riječ je o tretmanu koji uz pomoć udruženog djelovanja snažnih antioksidansa: vitamina C,E i ferulične kiseline, pruža ujednačenost boji kože, vraća joj sjaj i svježinu. Pogodan je za umornu kožu bez sjaja, za kožu pušaća kao i onu oštećenu  UV zrakama.




Korektivan tretman protiv starenja

Tretman kojim se usporavaju procesi starenja kože, ubrzava se regeneracija te poboljšava tonus i čvrstoća kože. 



Tretman detoksikacije za problematičnu kožu

Uz pomoć ovog specijalnog tretmana postiže se smirenje masne i problematične kože, regulacija lučenja seruma te „čišćenje“ pora uz pomoć snažnih antioksidanata i vitamina A.



Nježni tretman za problematičnu kožu
Tretman namijenjen za njegu masne ali terapijom ili nepravilnom njegom iritirane, iscrpljene i oštećene kože.
 

Intenzivan tretman detoksikacije za isušenu kožu

Snažan tretman za isušenu i dehidriranu kožu, koji smanjuje osjećaj zategnutosti i vraća koži sjaj i mekoću.



Tretman za usavršavanje za muškarce

Iznimno umirujući tretman namijenjen muškarcima, za smirenje i regeneraciju kože koja pokazuje prve znakove starenja.



Poseban tretman sa Retinolom protiv starenja

Ekskluzivan tretman vitaminom A ,koji zaglađuje bore i uklanja nepravilnosti sa površine kože.



Ekskluzivan tretman za njegu i revitalizaciju kože

Izuzetan tretman koji, neovisno o tipu kože, različitim kombinacijama antioksidanata regenerira i osvježava kožu; ali ne samo lica, već i dekoltea, ruku pa i leđa.



Model INTEGRIRANE njege kože

U SkinCeuticalsu smatramo da se zdravlje kože može najbolje poboljšati zaštitom kože, sprečavanjem budućih oštećenja i korekcijom postojećih znakova starenja uz pomoć kliničkih postupaka izvršenih u ordinaciji, profesionalnih tretmana i proizvoda za njegu kod kuće.

Sa zadovoljstvom objavljujemo da naša dermatološka ordinacija nudi profesionalne tretmane i njege kože,  visokokvalitetnom  linijom SkinCeuticals.  



Za sve informacije i rezervacije termina kontaktirajte nas putem maila ili 042 302 904 

ANTIOKSIDANSI U NJEZI KOŽE




Antioksidanti u službi zdravlja kože


Brojne studije pokazuju da su starenje organizma, kronične bolesti odnosno tumori posljedica stvaranja tzv. slobodnih kisikovih radikala. Riječ je o visoko reaktivnim spojevima koji oštećuju stanice našeg organizma ( osobito DNA molekule), pa tako i stanice kože. Da bi neutraliziralo njihov učinak, naše tijelo proizvodi molekule koje se prirodno bore protiv slobodnih radikala- antioksidante. Brojne antioksidante unosimo hranom, osobito voćem i povrćem. No, sa godinama, se stvaranje prirodnih antioksidanta u našem tijelu smanjuje, osobito uslijed različitih bolesti, lijekova, stresa…


Kada govorimo o koži, stvaranje slobodnih radikala dodatno je pojačano izlaganjem kože ultraljubičastim (UV) zrakama, onečišćenju iz okoliša, pušenjem i sl. Posljedice su brojne: prerano starenje kože,mlohava koža, pojava dubljih i plićih bora,svjetlijih i tamnijih mrlja, pa i upala odnosno karcinoma kože


Antioksidanti koje unosimo hranom u manjoj mjeri prodiru do kože, pa ne utječu značajno na sprječavanje djelovanja slobodnih radikala u koži. Stoga su antioksidanti sve češće prisutni i u proizvodima za njegu kože. Najpoznatiji su svakako C i E vitamin ali tu su i ekstrakti zelenog čaja, sikavica, a u novije vrijeme tu je i ferulična kiselina, floretin i sl.


No, nisu svi preparati isti. Da bi u koži bili i učinkoviti, antioksidanti moraju biti ispravno formulirani, u dovoljnoj koncentraciji i pravilnoj kombinaciji.

ponedjeljak, 4. studenoga 2013.

Dermatolog

Koža, taj veliki organ koji pokriva cijelo ljudsko tijelo zahtjeva budno praćenje kako bi bila zdrava i lijepa. Neovisno o dobi čovjeka, bolesti kože nažalost su jedna od najčešćih bolesti današnjice, a kao i svakoj bolesti valja joj pristupiti ozbiljno, ostaviti se metoda samoprocijene i samopomoći i u startu shvatiti da svaka promjena koju nam signalizira naša koža nužno traži pomoć, savjet ili intervenciju stručnjaka. 

Akne, alergijske bolesti kože, spolno prenosive bolesti, rocazeje, madeži, bradavice i sve ostale promjene i upale na koži koje govore u prilog tome da se naša koža uslijed utjecaja nekih faktora razboljela, nisu razlog za paniku već znak da se odlazak specijalistu ne smije odgoditi. 

U slučajevima bolesti kože, dobra dijagnostika ključ je uspješnog liječenja, a neprestana educiranja liječnika u području najnovijih saznanja i tehnologija omogućavaju da taj proces bude što brži i bezbolniji. 

Upravo vas takav pristup očekuje u Specijalističkoj dermatovenerološkoj ordinaciji Sanje Petek Modrić, u Varaždinu u  Ulici Vinka Međerala 4a.  

Sanja Petek Modrić  liječnica je koja je od 2004. godine vlasnica privatne dermatovenerološke ordinacije  u kojoj su do sada uspješno postavljene mnoge dijagnoze,obavljeni stručni pregledi, izliječene razne bolesti kože i odrađeni mnogobrojni zahvati kako u području opće dermatologije tako i u vrlo popularnoj estetskoj dermatologiji i medicinskoj kozmetici. 

Spektar mnogobrojnih usluga koji zajednički pruža cjelokupni tim ordinacije prije svega se temelji na stručnosti i profesionalnosti, a zatim i na individualnom pristupu svakom pacijentu. Sve to zajedno garantira rješenje svakog takozvanog kožnog problema zbog kojeg ste primorani potražiti pomoć. 

Tako je jedan od čestih zahvata koji se izvodi u ordinaciji Sanje Petek Modrić svakako dermatoskopski pregled i praćanje madeža, uz operativno odstranjivanje kako njih tako i drugih tumora kože. Kao što je poznato, praćanje madeža izuzetno je bitno, a čak ako su i oni "pod kontrolom" mnogi od nas željeli bi ih odstraniti iz estetskih razloga. Leđa, lica ili neki drugi dio tijela pun madeža za nikoga više ne predstavlja simbol ljepote, zar ne? 

Uz rješavanje problema madeža kako iz zdravstvenih tako i estetskih razloga, u Specijalističkoj dermatovenerološkoj ordinaciji ekspresno se rješava i uklanjanje bradavica, uzimanje briseva, kao i pregled Woodovom svjetiljkom. 

Tu je naravano i popularna estetska dermatologija koja uspješno uklanja mnoge nepoželjne "posjetitelje" naše kože i rješava česte ženske (ali i muške) probleme. Nezoistavni IPL tretmani pokazali su kao brzi, sigurni i bezbolni u trajnom uklanjanju dlačica, hiperpigmentaciji , uklanjanju kapilara, fotoplomađivanju i rješavanju neugodnog problema zvanog akne.

Osim toga, na usluzi vam stoje i sofisticirani kemijski pilinzi koji će već za nekoliko tjedana nakon posljednjeg tretmana ostaviti čaroban trag na vašoj koži. Žene i muškarci koji se teško nose s pojavom bora mogu se odlučiti na njihovo ispunjavanje hijaluronskom kiselinom nakon čega će njihova lica dobiti drugačiji izgled, a isto tako tu je i mezoterapija kojom se tretiraju bore lica te opuštena i dehidrirana koža vrata i dekoltea. Izravnavanje bora botoxom koji između ostalog služi i za liječenje pretjeranog znojenja također za nekoliko minuta trajanja tretmana daje odlične rezultate. Mnogi su se žudeći za zdravijim i blistavijim izgledom kože odlučili za mikrodermabraziju kojom se kontolirano uklanja odumrli površinski sloj i tako postiže mlađi izgled. 

U ordinaciji se velika pozornost posvećuje i uslugama medicinske kozmetike kao što su razni tretmani lica i tretmani tijela. Tretmani pomlađivanja, njega lica s matičnim stanicama, tretman za izbjeljivanje kože, dijamantna radiofrekvencija, medicinska pedikura, depilacija, elektriepilacija, radiofrekvencija i preventivna korekcija mimičkih bora samo su neki od postupaka u velikoj paleti tretmana koji vas očekuju u vrhunskoj ordinaciji gdje  vas u ruke preuzima stručni profesionalni tim. Svakako želimo istaknuti  SkinCeuticals  vrhunsku dermatološku liniju za njegu kože.

Dođite i uvjerite se sami da postoji pravo mjesto gdje svi vaši zdravstveni i estetski problemi postaju rješivi, a detaljnjije o svim uslugama koje vam nudi Specijalistička dermatološka ordinacija Sanje Petek Modrić pročitajte na web stranicama ordinacije.